Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-06@09:30:41 GMT

کوییک، هاچبک متفاوت بازار خودروی ایران

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۵۸۶۰۰

کوییک، هاچبک متفاوت بازار خودروی ایران

بعد از داستان‌های زیادی که سایپا با پراید داشت و می‌دانست که در نهایت باید خط تولید این خودرو را متوقف کند، اقدام به تولید تیبا کرد که در واقع خودروی وطنی سایپاست.

بعد از تیبا، خودرویی که سایپا به بازار معرفی کرد ساینا بود. ساینا نسبت به خودروهای قبلی سایپا، طراحی بهتر و امکانات بیشتری داشت. با استقبال از ساینا، مدل هاچ بک این خودرو با نام کوییک وارد بازار خودروی ایران شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوییک در دو مدل دنده‌ای و اتومات تولید شد که البته نسخه اتومات آن به دلیل وجود مشکلات تحریم و نبود قطعات، فعلاً متوقف شده است. اینکه کوییک خودروی خوبی است و ارزش خرید دارد را باید با بررسی این خودرو نتیجه‌گیری کرد. با ما همراه باشید.

آیا کوییک یک هاچبک متفاوت است؟

سایپا ابتدا قرار بود کوییک را در کلاس کراس‌اوور کوچک شهری تولید کند که در نهایت پروژه به یک هاچ بک کوچک ختم شد. خودرویی که زبان طراحی به‌خصوصی ندارد و همان روال یکنواخت تیبا و ساینا را ادامه داده است. البته طراحان سایپا در طراحی کوییک کمی از مشکلات ساینا را برطرف کرده‌اند، اما وقتی وارد کابین می‌شویم، همان کابین ساینا را می‌بینیم که تنها یک صفحه نمایش به آن اضافه شده است!

در ساخت کابین، از متریال کم کیفیت و خشک استفاده شده که احتمالاً به مرور زمان اتاق را به صدا خواهد انداخت. کوییک در بازه قیمتی بسیار پایین در بازار خودرو تولید شده است و بنابراین نمی‌توان انتظار کیفیت زیادی از آن داشت. حتی برای روکش صندلی‌ها هم کماکان سایپا از پارچه استفاده می‌کند به جای چرم!

گفتیم که سایپا، کوییک را در دو مدل اتومات و دنده‌ای عرضه کرد. مدل دنده‌ای تقریباً هیچ امکانات رفاهی ویژه‌ای ندارد، اما برای مدل اتومات امکانات خوبی در نظر گرفته شده بود، که با وجود مشکلاتی که برای واردات قطعات پیش آمد عملاً تولید نسخه اتومات متوقف شد.

برای یک هاچ بک ارزان قیمت داشتن امکاناتی مانند کروز کنترل، کامپیوتر سفری، استارت دکمه‌ای، سیستم ورود بدون کلید و سیستم ردیاب ماهواره‌ای امکانات بسیار خوبی به حساب می‌آمد. کوییک اتومات دارای سنسور عقب، دوربین عقب و صندلی‌های برقی نیز بود. این امکانات در مدل دنده‌ای به سنسور عقب، آینه‌های جانبی برقی و دو کیسه هوا کاهش پیدا کرد و در نتیجه کوییک را تبدیل به یک خودروی بسیار معمولی کرد که با وجود پیشرانه 1.5 لیتری با قدرت 87 اسب‌بخار تقریباً در بازار رقابت حرفی برای گفتن نداشت.

هرچند مصرف سوخت 7 لیتر در 100 کیلومتری این خودرو برای این روزهای گرانی سوخت، شاید یک نکته مثبت به حساب بیاید. در هر صورت کوییک دنده‌ای، با ویژگی‌هایی مانند قیمت مناسب، استهلاک پایین و هزینه نگهداری کم، توانسته در بازار خرید و فروش خودروهای ایرانی، نسبتاً خوب ظاهر شود.

بازار خرید و فروش کوییک

بازار خرید و فروش خودرو در ایران بازار پر التهابی است که این روزها به دلایل مختلف، اتفاقات عجیب و غریبی هم در آن رخ می‌دهد. سایپا تصمیم داشت با تولید خودروهای ارزان قیمت ولی با امکانات زیاد، نماینده خوبی برای رقابت با خودروهای چینی باشد. اما در عمل این اتفاق نیفتاد. چرا که تحریم‌ها و افزایش قیمت ارز، باعث بالا رفتن قیمت تمام شده خودرو می‌شد. اما باز هم سایپا و ایران‌خودرو برای کمک به مردمی که با هزینه کمتر قصد خرید خودرو داشتند، طرح‌های فروش مختلفی را در نظر گرفتند.

با بالا رفتن قیمت خودرو در ایران و شرایط سخت خرید آن، خیلی از خریداران به سمت خودروهای ایرانی و خودروهای چینی که شرایط خرید به صورت اقساطی داشتند کشیده شدند.

آگهی‌های زیادی برای خرید کوییک اقساطی دیوار وجود دارد که افراد با شرایط مختلف می‌توانند این خودروی کوچک را خریداری کنند. از طرف دیگر خود شرکت سایپا هم طرح‌های مختلف فروش اقساطی کوییک و سایر محصولاتش را معرفی کرد تا شاید تعداد کسانی که با پرداخت مبلغ کمتر امکان خرید خودرو داشتند، بیشتر شود. کوییک بازار خرید و فروش نسبتاً خوبی هم دارد که این قطعاً به دلیل قیمت خوب این خودرو است نه کیفیت آن.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا دونالد ترامپ قیمت دلار پرسپولیس کوییک خرید کوییک دیوار بازار خرید و فروش دنده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۸۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاتالوگ و جزییات ال۹۰ بومی‌سازی منتشر شد +تصویر

به تازگی کاتالوگ سدان P۹۰ توسط پارس خودرو منتشر شده است و این نشان می دهد که ال ۹۰ ایرانی به زودی به عرضه خواهد رسید.

 فروردین ۱۴۰۲ بود که سایپا از سدان P۹۰ پرده برداشت. این خودرو در ابتدا با نام کادیلا رونمایی شد اما بعد ها با نام پروژه P۹۰ توسعه پیدا کرد. حالا پس از گذشت بیش از یکسال کاتالوگ سدان P۹۰ منتشر شده است و مشخصات رسمی و نهایی این محصول به صورت رسمی به تایید رسیده است.

براساس گزارش آخرین خودرو، این خودرو قرار است در خط تولید پارس خودرو به تولید برسد و به عنوان یکی از محصولات اختصاصی این زیر مجموعه سایپا در کنار سهند عرضه خواهد شد. تولید رنو تندر ۹۰ یا همان ال ۹۰ بعد از اعمال تحریم های شدید در ایران متوقف شد اما به دلیل کیفیت و دوام بالای این خودرو، همچنان بازار خوبی برای آن شاهد هستیم. همین نکته باعث شد تا سایپا تولید نسخه ایرانیزه شده از ال ۹۰ یا همان داچیا (Dacia) لوگان را پیش ببرد. البته باید دید کیفیت و عملکرد فنی سدان P۹۰ پارس خودرو نسبت به ال ۹۰ چگونه خواهد بود.

کاتالوگ سدان P۹۰

مشخصات فنی سدان P۹۰

بر اساس کاتالوگ منتشر شده، سدان P۹۰ به پیشرانه ME۱۶ مجهز است. این پیشرانه همان پیشرانه EC۵ گروه PSA است که از زمان قبل از برجام به سایپا رسیده و حالا تولید آن در مگاموتور انجام می شود. علاوه بر سدان P۹۰ قرار است در سایپا شاهین پلاس هم این پیشرانه را داشته باشیم. این پیشرانه کلیتی برابر با پیشرانه TU۵ پلاس دارد اما در برخی جزئیات نظیر بلوک سیلندر با آن موتور متفاوت است.

پیشرانه ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی در ال ۹۰ ایرانی توان تولید نهایت قدرت ۱۱۳ اسب بخار و نهایت گشتاور ۱۴۴ نیوتن متر را دارد. قدرت از طریق جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو می رسد. البته احتمالا در آینده نسخه اتوماتی این خودرو با گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک DAE را هم خواهیم داشت. سیستم تعلیق در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع نیمه مستقل پیچشی است. نکته جالب ترمز های این خودرو است که در جلو دیسکی و در عقب از نوع کاسه ای است!

کابین و امکانات

طراحی کابین سدان P۹۰ الگوهای مشابه با همان تندر ۹۰ را دارد که البته تغییراتی را در برخی جزئیات می بینیم. این سدان در نسخه دنده ای به امکاناتی نظیر فرمان Dکات، کنترل صوتی از روی فرمان، سیستم پایش فشار باد تایرها (TPMS)، رینگ ۱۵ اینچی آلومینیومی، سیستم تهویه الکتریکی دستی، دو کیسه هوای جلو، شیشه دودی عقب، تریم داخلی دو رنگ، تنظیم برقی آینه ها، سنسور و دوربین دنده عقب، سنسور نور، سنسور باران و صفحه نمایش ۷ اینچی مالتی مدیا مجهز است.

شباهت فنی P۹۰ با شاهین پلاس سایپا

قرار است تا شاهین پلاس سایپا و P۹۰ پارس خودرو از یک قوای محرکه و مجموعه انتقال قدرت استفاده کنند. در حال حاضر نمونه نهایی شاهین پلاس اتوماتیک به بازار کشور معرفی شده و قرار است تا پایان تابستان ۱۴۰۳ این سدان سایپایی به بازار بیاید.

دیگر خبرها

  • (عکس) مقایسه ال۹۰ با نمونه بومی‌سازی شده!
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • L90 ایرانی؛ رونمایی از رقیب جدید تارا و دنا
  • کاتالوگ و جزییات ال۹۰ بومی‌سازی منتشر شد +تصویر
  • چری در نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۲۴ با رویکرد «اکوسیستم متنوع»
  • (عکس) ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!
  • ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس
  • رکورد قیمت خودروی چینی در ایران شکسته شد
  • قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول